Košarica

 

0

 
 

Wollmeise DK

Blagovna znamka: Rohrspatz & Wollmeise

Sestava: 100 % merino volna ”superwash” (19 micron)
Teža/dolžina navitja:  200 g/428 m (100 g/214 m) 
Debelina pletilk: 3,50 mm – 4,50 mm

Cena: EUR 29,50

 
 
 

100 % Merino volna, Superwash, semisolid (primerna za pranje pri 30 stopinjah) 

DK-garn, 6 niti, iz fine Merino volne (19 mikronska). Prijetno mehek garn z robustno in elastično prejo, odličen za jopice in puloverje.

Iz tehničnih razlogov se lahko v klopki pri tej kakovosti pojavi kakšen vozliček, ki pa še ustreza našim kakovostnim zahtevam.

Ročno barvanje
Naša volna je ročno barvana, zato je vsaka klopka unikat. Volna z istim poimenovanjem je sicer vedno barvana z enakimi osnovnimi barvami, vendar so posamezne preje lahko nekoliko svetlejše ali temnejše, enkrat lahko do izraza pride bolj ena drugič pa druga barva. Pri ročnem barvanju ni mogoče zagotoviti identičnosti, omejena je tudi količina, kar ni nikakršna slabost, ampak je to lahko celo zaželeno.

Nasveti za pletenje
Večji pleteni kosi so še posebej lepi, če izmenično pletemo z dvema klopkama, podobno kot pri črtastih puloverjih. Barvni vzorec posameznih klopk se na ta način harmonično preplete, tako da na izdelki ni opaziti ostrih prehodov. Pri delu z zelo kontrastnim garnom priporočamo, da predhodno določite razporeditev svetlih in temnih klopk za celoten pleteni izdelek, da bodo barve enakomerno porazdeljene. Klopke se morajo vizualno ujemati. pri izbiri je treba paziti na zadostno količino in n na številko šarže. Pri naknadnih naročilih pazite, da boste izbrali ustrezno količino.

Pri večbarvnih tonih se pri nogavicah nad posamezno vrstico oblikuje krogec in ne spirala:
Flohmarkt (bolšjak), Aspentree, Auf dem roten Teppich (Na rdeči preprogi), Daisy, Flower Power, Gewitterhimmel (nevihtno nebo), Hoochie Mama, Indisch Rot (Indijsko rdeča), Iris Sibirica, Koralle im Meer (Morska korala), Maharani, Marias deepest purple, Martha, Peggy, Raku-Regenbogen (Raku-mavrica), Regenbogen Mavrica), Saami, Sultan, Tiefer See (Globina morja), Wichtelwalzer (Palčkov valček), Wilder Mohn (Divji mak).

Semisolid in Multicolors
»Semisolid« so barve, ki so pravzaprav univerzalne, vendar niansirane. Ker je volna naravni izdelek, se barva vlaken vedno ne oprime enakomerno. Posamezna klopka se lahko na posameznih mestih in/ali v posamezni šarži obarva svetleje ali temneje.  Zato klopke niso popolnoma identične ampak raznolike. Zato v tej skupini izdelkov ponujamo svetlo, srednjo in temno obarvano volno: Magnolija, Tutu, Neptun, Petit Poison št. 5, Ametist.
Pri tehniki »Multicolors« gre z barvanje z več barvami. Volna, barvana s tehniko Multicolors je na voljo v svetli, srednji in temni različici.

Prosimo upoštevajte, da lahko barva zaradi različne kakovosti odstopa. Pri volni za nogavice Superwash se barve zaradi gladke površine zelo svetijo in so močne, pri drugih kakovostih volne pa je intenzivnost barv bolj nežna. 

Ko volno pušča barvo 

V posameznih primerih se lahko zgodi, da volna pušča barvo. V tem primeru volna ni mogla absorbirati vse barve. Da bi barvo učvrstili, je treba volno namočiti v mešanico vode in kisa in jo nato sprati s čisto vodo. Postopek je treba ponavljati toliko časa, da se barva ne izpira več. Intenzivnost barv zato pri volni ni nič manjša. 

 

Podobni produkti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.