Košarica

 

0

 
 

CocoKnits

CocoKnits

Cocoknits je kalifornijsko pletilsko podjetje s sedežem v Oaklandu. Sestavlja ga majhen tim žensk, ki rade izdelujejo lepe stvari in podpirajo druge ustvarjalne ljudi in podjetja. Verjamejo in želijo, da lahko imamo pri vsakodnevnem ustvarjanju vse pletilje in pletilci na voljo visoko kakovostne pripomočke.

Julie Weisenberger, ustanoviteljica Cocoknitsa, se je plesti naučila med študijem v Salzburgu v Avstriji. Tam je nastal tudi njen prvi pleteni pulover. Od takrat redno plete in izdeluje pletilske vzorce in projekte. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je ustanovila prvo pletilsko podjetje, v devetdesetih je oblikovala načrte za puloverje za različna podjetja, ki izdelujejo preje kot tudi za pletilske revije. Leta 2007 je ustanovila lastno podjetje Cocoknits.com, kjer razvija vzorce in pripomočke za pletenje.

Tekom let je razvila in izpopolnila edinstven "top-down" brezšivni način pletenja puloverjev, ki ga je poimenovala "metoda Cocoknits". Razvila je še več različnih pristopov k pletenju. Na tržišče je poslala več linij izdelkov, ki olajšajo pletenje in tega naredijo zabavnejšega in prijaznejšega.

V zadnjem desetletju Julie organizira in poučuje na tečajih pletenja v Evropi in ZDA. Na delavnicah se osredotoča na "metodo Cocoknits" in udeležencem pomaga izbrati pletenine, ki se jim individualno podajo. Pri tem se še posebej posveti posameznikovim telesnim razmerjem. Živi v Oaklandu v Kaliforniji.

https://cocoknits.com/

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.