Košarica

 

0

 
 

Splošni pogoji poslovanja

INTERNETNA STRAN

www.levodesno.si je spletna trgovina, ki vam ponuja bogat izbor preje z volno ali z drugimi materiali, vse za pletenje in kvačkanje ter druge pletilne pripomočke in dodatke.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.levodesno.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov [1] (v nadaljevanju ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami [2] (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu [3] (ZEPT), priporočili Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani podjetja LEVO DESNO, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o. (v nadaljevanju Levo desno d.o.o./ponudnik) izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Levo desno d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.levodesno.si kadarkoli in brez predhodnih obvestil. Spremenjeni pogoji pričnejo veljati takoj po objavi. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

Spletna trgovina www.levodesno.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Levo desno d.o.

o.. Ob izvršenem nakupu, za katerega ne potrebujete registracije, ampak samo pravilno izpolnjenem obrazcu za naročanje blaga, vsak obiskovalec spletne trgovine www.levodesno.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. To pomeni, da ste seznanjeni s Pogoji poslovanja in se z njimi strinjate.

Splošni pogoji poslovanja obsegajo delovanje trgovine www.levodesno.si pravice kupca ter poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.


VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po ZVPot. S potrdilom nakupa kupec dovoljuje, da Levo desno d.o.o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za lastne potrebe do preklica privolitve kupca oziroma do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu.

Levo desno d.o.o., zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov [4]. V času upravljanja osebnih podatkov ima kupec možnost vpogleda njegovih podatkov v zbirki. Kupec lahko od prodajalca Levo desno d.o.o. kadarkoli pisno ali po elektronski pošti zahteva, da trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Prav tako lahko kupec zahteva izbris njegovih osebnih podatkov iz zbirke podatkov, ki se vodi pri prodajalcu Levo desno d.o.o.. Prodajalec Levo desno d.o.o., se obvezuje najkasneje v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti kupca, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj v zvezi z zahtevo kupca glede uporabe in izbrisa njegovih osebnih podatkov krije prodajalec Levo desno d.o.o..
 

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene so jasno in nedvoumno določene in že vsebujejo davke; razviden je tudi strošek dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 • postopek ob pritožbi (s kontaktnimi podatki).

Prodajalec Levo desno d.o.o., se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.levodesno.si v celoti ostali v lasti prodajalca Levo desno d.o.o. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


NAČIN PLAČILA

V spletni trgovini www.levodesno.si kupcu omogočamo naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) (Pošta Slovenije),
 • s kreditno kartico ob prevzemu,
 • z nakazilom na TRR račun (po ponudbi / predračunu),
 • s storitvijo PayPal,
 • s storitvijo TransferWise.

Prodajalec, Levo desno d.o.o., izda račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški. Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last prodajalca Levo desno d.o.o.. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku prodajalca Levo desno d.o.o.. Po uspešno izvedenem naročilu pošlje prodajalec Levo desno d.o.o., kupcu po elektronski pošti obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru akcij in popustov se ti ne seševajo. Če ni drugače navedeno, veljajo kode za popust največ 6 mesecev.

Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe, računi so napisani v slovenskem jeziku, razen v primeru, ko kupec izrazi željo, da je dokument napisan v tujem jeziku, oziroma pri mednarodnem sodelovanju.


CENE

Vse cene naših izdelkov v spletni trgovini www.levodesno.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem Levo desno d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca Levo desno d.o.o. kot za kupca.


POSTOPEK NAKUPA

Izdelek na naši spletni strani kupec lahko naroči tako, da pri izbranemu izdelku klikne na ikono, ki označuje željen artikel, s čimer se mu odpre obrazec za naročanje tega izdelka. V obrazec kupec vpiše le še potrebno količino ter ostale zahtevane podatke za dostavo izdelkov. Pred oddajo naročila kupec pregleda nakupno košarico in izvede morebitne popravke oziroma nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo ter naročilo odda s klikom na povezavo ODDAJ NAROČILO.

V kolikor artikla ni na zalogi, kljub temu, da spletna stran kaže drugače, podjetje Levo Desno d.o.o. priskrbi blago, če je to na voljo pri dobavitelju, pod enakimi pogoji, kot so navedeni pri tem artiklu na spletni strani.

Po potrditvi nakupa oz. oddaji naročila, spremembe niso več mogoče. Nato kupec po elektronski pošti prejme obvestilo o izvedenem nakupu. V kolikor je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun pošlje na njegov e-poštni naslov.

Naročene izdelke ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja (Pošta Slovenije).

Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti info@levodesno.si. Potrudili se bomo upoštevati vaše predloge, napake ali popravke.

 

INDIVIDUALNA NAROČILA

Na željo stranke podjetje Levo Desno d.o.o. pri svojih dobaviteljih lahko naroči blago, ki ga morda ni v splošni ponudbi. Praviloma mora biti količina blaga večja od polovične količine, ki jo ponuja dobavitelj (npr. če je minimalna količina blaga, ki ga dobavitelj zagotavlja 1 kg, je minimalna količina željenega nakupa 1/2 kg). Naročilo je možno po v naprejšnjem dogovoru in 50-odstotnem predplačilu blaga, ki se izvede po potrditvi dobavitelja. Za taka naročila reklamacij, kot tudi ne posebnih akcij in popustov ne moremo upoštevati. 


PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 15-ih dneh prodajalcu, Levo desno d.o.o., na e-naslov: info@levodesno.si pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredeni strošek vračila blaga po pošti na naslov podjetja in sicer Levo desno d.o.o., Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@levodesno.si, blago pa vrniti najkasneje v 14-ih dneh po sporočilu o odstopu. Prodajalec Levo desno d.o.o., kupcu vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo v najkrajšem možnem času, najkasneje v 30-ih dneh po prejemu pisnega sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil bo ponudnik izvršil na pisno sporočeni TRR kupca. Znesek poštnine ne vračamo!

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v originalni embalaži, nerabljeno nepoškodovano (poškodovano brez krivde kupca) in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu Levo desno d.o.o., v 14-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Če kupec vrača izdelke brez originalne embalaže oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo, da je bil uporabljan dlje, kot je potrebno, da se s preizkusom ugotovi vse njegove lastnosti, si prodajalec Levo desno d.o.o., pridržuje pravico, da zaračuna odškodnino, ki jo oceni z zapisnikom ob vračilu izdelka.

Obveščamo vas, da kupec skladno z določili ZvPot [5] nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam (npr. na željo kupca naročena barva preje).


PREJEM POŠKODOVANEGA BLAGA

V primeru vidne poškodbe embalaže ali blaga mora kupec podati reklamacijo ponudniku ali dostavni službi ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec nato sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali pri prodajalcu. Če kupec sumi, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni reklamacijski zapisnik. Zadevo potem prevzame in ureja prodajalec.

Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti kurirja.


REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali barvi ali izdelke, ki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8-ih dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pošlje na svoje stroške na naslov Levo desno d.o.o., Ljubljana, Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana. če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z referentom podjetja Levo desno d.o.o..

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili!


DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Izdelke dostavljamo na območju Slovenije in vseh držav članic Evropske Unije. Blago bo ponudnik dostavili na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema stranki dogovorita predhodno.

Za dostavo vseh naročil v spletni trgovini www.levodesno.si skrbi pogodbeni partner ponudnika, Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Ponudnik bo naročeno blago pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk, oddal v roku 2-eh do 3-eh delovnih dni. Ponudnik si prizadeva, da bo naročnik prejel naročeno blago v najkrajšem možnem času. Če zaradi posebnih okoliščin (izdelka ni na zalogi, daljši rok dobave) to ne bo mogoče, bo ponudnik kupca o tem obvestili in se dogovoril o predvidenem roku in stroških dostave.

Dostava izdelkov na območju Slovenije je za kupce ob nakupu enakemu ali večjemu od 60,00 EUR brezplačna. Ob naročilu izdelkov do 60,00 EUR znaša pri stroških dostave soudeležba kupca 3,99 EUR in se bo obračunala pri nakupu, kar bo iz računa tudi jasno razvidno.

Dostava izdelkov na in izven območja Slovenije se obračuna po vsakokratno objavljenem veljavnem ceniku Pošte Slovenije: www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki


VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Skrbno varujemo podatke kupcev (uporabnikov) pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.levodesno.si skrbi za varnost osebnih podatkov kupcev in jih uporablja le za nameravano rabo.

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.


KOMUNIKACIJA in PRIJAVA NA E-NOVICE

S kupcem/uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje.

S prijavo na e-novice prijavitelj/uporabnik soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

Prijavitelj/uporabnik bo s prijavo na e-novice obveščen o novostih, akcijah in zanimivostih iz ponudnikove ponudbe. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Prodajalec se zaveže, da bo spoštoval željo kupca, da ne prejema reklamnih sporočil. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«.

Preklic lahko tudi pisno posreduje na sedež ponudnika: LEVO DESNO, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana ali na e-poštni naslov: info@levodesno.si


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in varstva potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami.

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


IZBIRA PRAVA IN JURISDIKCIJE

Pravo, ki se uporabi, je veljavno pravo Republike Slovenije.

Če je katera od določb teh Pogojev po veljavnem pravu neveljavna, ostane v preostalem pogodba v veljavi, neveljavna določba pa se zamenja s primernim zakonskim določilom ali pa dogovorom pogodbenih strank.
Morebitne spore si bosta pogodbeni stranki prizadevali reševati sporazumno. V primeru, da dogovor ne bo možen, je za reševanje pristojno sodišče v Ljubljani.
 

Pogoji so objavljeni v slovenskem in angleškem jeziku. Pogoji v slovenskem jeziku so zavezujoči.
 

O PODJETJU

Podjetje: LEVO DESNO, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o.,
Naslov: Kamniška ulica 41, 10000 Ljubljana
Matična št.: 7013019000
Davčna št.: SI 25187015
Zavezanec za DDV: DA
TRR: SI56 0201 0026 1859 808 pri NLB banki d.d.
Registrski organ: Okrožno sodišče V Ljubljani
Št. registrskega vložka: 2016/6273 Ljubljana
Datum vpisa v register: 12.02.2016
 

PRAVNO OBVESTILO

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom spletne strani www.levodesno.si, vsi podatki, slike artiklov in grafika so stvaritve varovane kot avtorska dela ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah [6] ter drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih ter blagovne znamke in logotipa podjetja je podjetje Levo desno d.o.o..

Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Levo desno d.o.o. uporabnikom spletne strani www.levodesno.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Ti pogoji pričnejo veljati _. aprila 2016. Pogoji se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Za posamezno naročilo veljajo Pogoji, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.
 

Ljubljana, april 2016

LEVO DESNO d.o.o.

[1] Zakon o varstvu potrošnikov, ZVPot, Url RS št 98/04 - UPB, 114/06 - ZUE, 126/07, 86/09, 78/11 in 38/14;

[2] Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, ZVPNPP, Url RS št 53/07;

[3] Zakon o elektronskem poslovanje na trgu, ZEPT, Url RS št 19/15;

[4] Zakon o varstvu osebnih podatkov, Url RS št. 86/04, 67/07 in 94/07;

[5] 2. točka, petega odstavka 43. č člena ZvPot

[6] Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, Ur. l. RS, 21/1995 in spr

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.